Extramaterial & Specialutgåvor

Extramaterial & Specialutgåvor

2228484-dvd-filmer

Film har alltid fascinerat publiker med sina fantastiska inspelningsplatser, specialeffekter och trickfilmningar. Under ett väldigt lång tid i filmhistoria var detta något som man bara kunde ta del av genom intervjuer med filmskaparna och skådespelarna. Men när DVD blev ett nytt format förändrades allt när filmskapare fick för sig att lägga till extramaterial och ge ut specialutgåvor.

Extramaterial är något som har gett publiken en unik inblick i hur inspelningen går till på stora blockbusters i många år nu. Exakt vilken film som först stoppade in detta är osäkert men konceptet visade sig inom ha haft en riktigt starkt genomslag då praktiskt taget alla stora filmer lägger till sådant på DVD-versionen.

Ett praktexempel måste ju ändå vara Sagan om Ringen, dessa kom ut med specialutgåvor en efter en och för de som i slutändan hade alla tre filmernas specialutgåvor hade sammanlagt mer än 26 timmar bakom-kulissen-material. Här kunde man få se alla möjliga delar av produktionsarbetet, hur de hittade platserna de spelade in på, hur all rekvisita skapades och så mycket mer. Dessutom hade den alternativa ljudspår till filmen där man även få kunna höra när olika personer talade om allt möjligt.

Detta kan vara en av anledningarna till varför folk fortfarande köper DVD-filmer och boxar trots att vi har så praktiska tjänster som Netflix och liknande där man snabbt och enkelt kan titta på film eftersom man inte får tillgång till allt extramaterial. Detta och man kommer ju inte undan att en riktigt fin box gör sig väldigt bra i bokhyllan.

Det finns många stället på nätet man fortfarande kan köpa DVD:er och hitta en och annat fantastisk specialutgåva. En sådan butik är Webhallen som har en av de största butikerna online när det kommer till film och TV-serier, men även spel och hemelektronik. Specialutgåvor är ju alltid lite dyrare, men med hjälp av rätt sidor kan man alltid hitta sätt att sänka kostnaderna.

Filled Under: Mer om film,TV Posted on: