För dig med ett vapenintresse och replikor av gamla vapen

Att jaga kan både ge en adrenalinkick och även vara en fantastisk utmaning. Förutom att du behöver lära dig hantera vapnet handlar det också om att lära sig om olika sorters vapen och dess funktioner.

Att lära dig mer om gamla vapen och studera gamla replikor av vapen är ett sätt att få större vapenförståelse och fördjupade kunskaper som kan vara både givande och nyttiga.

Olika typer av vapen

Det finns olika sorters vapen för olika tillfällen. Många är avlånga, med eller utan justerbar kolv, eller monterbart benstöd. Vanligtvis är den här vapentypen byggda för att du ska kunna skjuta på längre distanser.

En pistol är mindre men mer kompakt. De är ofta ergonomiska och enkla att hålla i en hand. Inte sällan finns möjlighet att sätta fast ett fäste under pipan, vilket innebär att du också kan montera sikte och lampa.

Är du intresserad av softairgun som blivit omåttligt populärt finns olika vapen att välja mellan. Eftersom det är en populär sport där syftet är att skjuta och träffa varandra för att vinna utifrån särskilda regler. Välj mellan gasdrivna eller eldrivna kulsprutepistoler, även karbiner och gevär. Hitta dina favoriter online, det finns ett stort hos Funstuff som även har replikor av äldre typer av vapen, Denix är en av de största.