Jakt som största intresse

Du som är intresserad av jakt har mycket att göra. Men eftersom det allra mesta händer utomhus så får du också många fina naturupplevelser och frisk luft. Innan jaktsäsongen börjar så måste du se till att skaffa dig det du behöver och gärna träna din pricksäkerhet.

För många jägare är jakten mer ett sätt att leva än en hobby. Den täta kontakten med naturen, spänningen och vänskapen med andra jägare är en upplevelse som du själv inte bör missa om du trivs i vildmarken.

Landet är rikt på vilt

Eftersom Sverige har ett rikt djurliv så finns det mycket att jaga. En jakttur där du blir nästan helt utan villebråd känns bara tråkig. Men beroende på säsong och årstid finns det både vildsvin, älg, rådjur och många andra arter som du kan sikta in dig på.

En av jägarnas viktigaste uppgifter är att hålla ner antalet djur. Om det blir för många så rubbas balansen i skogen när till exempel rådjuren äter upp plantor som måste få växa eller om alltför många älgar skrämmer bort bärplockare.

Dock måste du vara mycket försiktig när du jagar. Skjut aldrig i närheten av bebyggelse, hur bra sikten än är. Och glöm inte att antalet djur är begränsat. Då får du en trevlig och god jakt.