Film hemma

Visste du att du mycket smidigt kan ladda hem filmer på datorn och se dem på din TV-skärm? Du och familjen kan på så vis ha er biokväll hemma och behöver inte springa och betala dyra biljetter på biografen.

Utvecklingen går så fort fram att det nästan är svårt att hinna med att greppa allt. Från att bara ha kunnat se film när de vanliga TV-kanalerna tänkt sig visa dem kan vi se vad vi vill när vi vill. Det är verkligen skönt att själv få bestämma när filmen skall visas. Man kan välja trevliga familjefilmer att se tillsammans med barnen när de är på lite sämre humör och behöver piggas upp. Och man kan välja att se den nya filmen man längtat efter när barnen lagt sig, middag och disk är avklarade, räkningar betalade och tvätten snurrar i tvättmaskinen. Det är skönt att inte behöva stressa för att hinna passa in TV-tablån.

Hur gör man?

Det är faktiskt mycket enkelt! Du behöver bara en bra dator, en HDMI kabel och en stor TV-skärm för att få uppleva bio-känslan hemma. Om du har en bärbar dator ställer du den bara i närheten av TV-skärmen. Detta är en fördel eftersom bildkvaliteten försämras något beroende på hur lång kabel du måste köpa. Om du följer länken jag gav kan du läsa om specifikationerna på kablarna vid olika längder. Om man väljer en 1.4 kabel har man störst chans att få bra bild- och ljudöverföring eftersom den är bakåtkompatibel. Det betyder att den har stöd för returljud vilket ökar chanserna för bästa bild och ljud.

Var finns filmerna?

Idag finns stora möjligheter att lagligt hitta filmer på Internet att se i hemmet. Förr var det vanligast att hyra eller köpa filmer i butiker, men idag laddar man bara hem dem. En ny tjänst som kommit ut på marknaden är Netflix. Utbudet av filmer på Netflix ökar ständigt och nu börjar det bli lätt att hitta bra filmer där. Om man betalar en mindre summa pengar varje månad abonnerar man på möjligheten att se de filmer som kommer upp på Netflix. Här kan du också hitta bra filmer:

  • Viaplay.se
  • Swefilmer.com
  • Headweb.com (här hyr man enstaka filmer)
  • Comoyo.com

Hör dig för bland vänner och bekanta. Det dyker hela tiden upp sådana här möjligheter och det är inte alltid man hinner med i utvecklingen. Ungdomar brukar ha bra koll på var man hyr filmer och serier bäst och billigast. Det gäller att det finns ett stort utbud och att de nya filmerna kommer upp snabbt. Vi försöker hålla oss uppdaterade så återkom gärna.