Topp 3 bästa skräckfilmerna genom tiden

Topp 3 bästa skräckfilmerna genom tiden

Ringu

Vi kan inte ha en topplista över skräckfilmer utan att nämna The Ring, eller Ringu som är dess japanska titel. Den japanska skräckfilmen från 1998 skrämde vettet ur de flesta som såg den. I filmen undersöker en journalist dödsfall bland tonåringar som alla sett samma videofilm. Ryktet går att den som ser filmen dör inom sju dagar.

The Shining

En liten familj flyttar ut till ett avskilt beläget hotell för att ta hand om det under vintern. Hotellets våldsamma historia tränger sig dock på och pappa Jack blir alltmer våldsam och oförutsägbar, samtidigt som hans son får skrämmande syner både av det förflutna och framtiden. Det här är en klassiker som bör ses av alla – om så bara för att förstå alla populärkulturella referenser som följt.

Halloween

Den första filmen i Halloween-serien var också den första riktiga slasherfilmen och bara därför har den en plats på alla topplistor. Handlingen kan sammanfattas med att en förrymd mentalpatient mördar barnvakter. Filmen hade premiär 1978 och ansågs då vara en av de läskigaste filmerna någonsin. På senare tid kanske den inte upplevs som riktigt lika skrämmande, då slasher-genren inte längre är den som skrämmer oss mest. På den tiden, då ett flertal välkända seriemördare just gripits, representerade handlingen dock höjden av skräck.

Filled Under: Filmtips Posted on: