Skapa en egen film

Skapa en egen film

shutterstock_281011967

Man brukar säga att alla har vi en bok inom sig, och med tanke på hur många böcker som filmatiserats kanske det skulle vara lika sant att säga att alla har en film inom sig. Många har en dröm om att få skapa något unikt som man sedan kan dela med världen, för vissa kanske detta är just en historia som bäst berättas genom film.

Det första man behöver är ju såklart en videokamera, med den teknologi som finns tillgänglig idag kan man faktiskt köpa en bra kamera utan att det kostar skjortan. Butiker som cyberphoto.se kan hjälpa en att hitta något som passar ens behov och prisklass.

När man sedan har kameran i handen kommer man ju behöva kunna en del om hur man egentligen filmar. Här finns det ju en hel del som kan vara bra att veta, det finns många olika trick man kan utföra med en kamera som kan påverka hur en film uppfattas. Ta som exempel och titta på videon nedan där skaparna av Sagan om Ringen trilogin talar om hur de använda sig av ett trick kallat forced perspective för att inte behöva ta till en massa cgi.

Sådant och mycket mer kan man ha stor nytta av när man filmar. En bra plats att lära sig detta och andra delar av filmskapande är Voodoo Films Filmskola, som man kan få tillgång till helt gratis på nätet. Här går de inte bara igenom tekniker för filmning utan även hur man skriver manus och sköter allt efterarbete.

Det är ju inget som säger att man måste arbeta med otroligt stora budgetar för att kunna göra en bra film, ibland behöver man bara en bra idé och ett smart utförande. Tänk till exempel på att filmer Paranormal Activity hade en budget på 15 000 dollar och spelade in över 193 miljoner.

Filled Under: Film Posted on: