Actionkameror då och nu

Actionkameror då och nu

Det finns mycket intressant man kan göra med en actionkamera idag och både experter och amatörer har genom åren utforskat åtskilliga användningsområden för dessa kameror. Detta har lett till mängder av häftiga klipp i alla möjliga miljöer och entusiaster fortsätter att använda dessa kameror för att spela in annars väldigt svårfångade ögonblick.

Actionkameror har funnit på ett sätt eller annat en väldigt lång tid. Så tidigt som 1960 började man montera fast kameror, både stora och små, på saker som hjälmar för att fånga händelser på nya sätt. En av de mest kända moderna actionkamerorna är ju GoPro, som först dök upp på den allmänna marknaden 2004, och kostade då endast 20 dollar.

Dagens actionkameror har kommit mycket långt och nu använder man ju dem hela tiden inom filmindustrin, där man ofta har betydligt mer krav på hur de måste fungera och vad det ska kunna åstadkomma. Hundratals olika tillverkare har idag actionkameror och företag annonserar titt som tätt nya genombrott i teknologin som gör deras kameror till de bästa på marknaden.

Vill man ha en billig actionkamera är detta knappas ett problem då kinesiska tillverkare som Xiaomi och SJCAM har utvecklat modeller som nästan vem som helst har råd med. Och vill man lägga ut mycket på en kamera och verkligen få något som fånga ett ögonblick i perfekt 4K har man också mycket att välja mellan.

Filled Under: Film,Foto,Nöje Posted on: